Tvrtka Jadran drvo d.o.o. osnovana je 2017. godine sa sjedištem u Zagrebu i proizvodnim pogonom u Vrbovcu te ima stručni tim od 15 djelatnika. Radimo sa bukvom, hrastom i jasenom. Većinu naše proizvodnje, oko 90% tržišta, izvozimo u inozemstvo, a 10% proizvodimo za hrvatsko tržište. Sva drva imaju potrebne certifikate od hrvatskih šuma. Godišnje se ispili oko 5000 kubika trupaca. Kvaliteta i količina proizvoda koju mi nudimo i držimo na našem skladištu zasigurno će zadovoljiti Vaše potrebe.

Brinemo o očuvanju prirode i prirodnih resursa, a drvni peleti i briketi su najbolji primjer kako racionalno i ekološki proizvoditi iz obnovljivih izvora. Naime, obradom drva u bilo kojoj drvnoj industriji ostaju sitne čestice drva koje se prikupljaju u spremnike, te se mogu strojno prešati bez upotrebe bilo kakvog vezivnog sredstva, kako bi nastali drvni peleti i briketi najviše kvalitete.

Ulaganjem u ove tehnologije željeli smo omogućiti našim kupcima ekološki i u potpunosti prirodan proizvod, kojim mogu ostvariti značajne uštede u grijanju. Vrhunski drvni peleti i briketi, proizvode se uglavnom od visoko cijenjenoga hrasta, koji osigurava njihovu visoku kaloričnu vrijednost. Kao energenti su definitivno najbolji izbor jer kao i ostala biomasa su apsolutno prirodni, zdravi, sigurni, ne onečišćuju okoliš te se njihovim korištenjem ostvaruju znatne uštede u odnosu na druge energente.